tiistai 12. huhtikuuta 2016

Ihanan hopeasormuksen valmistus

Tarvikkeet: n 5 cm pätkä puolipyöreää hopealankaa,hopeajuotetta ja -nestettä,kultasepän sahan
                  Dremel Versaflame ja butaanikaasua siihen,
                  Dremel 2500 MultiVise

Sitten töihin.


  Ensin sahasin hopealangasta oikean mittaisen palan.Sitten viilasin päät suoraksi,laittamalla hopealangan Dremel MultiVise:een.Se sopii hyvin käytettäväksi hopeatöissä,kun siinä on muovileuat,niin se ei naarmuta hopean pintaa.


Sitten käänsin langan päät yhteen tällaisilla ns. sormuspihdeillä,joissa toinen leuka on puolipyöreä ja toinen latta.Huomaa,että hopean kanssa työskennelläsä,pihdeissä ei saa olla teräviä hammastuksia,sillä ne jättävät pahoja naarmuja hopean pintaan.Tiesitkö,että hopea on pehmeämpää kuin hammas?


Juotin sauman kiinni käyttäen Dremel Versaflamea.


Versaflame on monipuolinen,sillä voi keittiössä liekittää,tehdä kinuskikastiketta yms.Mutta meillä se on enemmän käytössä muissa töissä.Se sisältää myös tinajuotoksiin sopivat välineet,joko miehelle tai naiselle esim. tiffanytöihin.Tuo metallinen peltirasia on aivan ihana,ottaisin sisukset pois,ja säilyittäisin siinä kaikki Dremelin työkalujen poranterät ja muut irto-osat.Ei suinkaan vihreätä teetä,vaan tässä 10% sitruunahapossa lilluu äsken juotettu sormus,jotta se puhdistuisi juotoskuona-aineista.Miehenikin tietää,mistä kahvinkeittimestä kannattaa juoda.


Sormusraudan päällä se taotaan pyöreäksi käyttäen muovi- tai kumivasaraa.       

Hioin sormuksen pintaa käyttäen Tarkkuuskiillotuskärkiä,mutta kun minulla ei ollut tarpeeksi montaa erilaista,niin pinta jäi kauniin satiiniseksi.Näihin ei tarvitse lisätä mitään kiillotusainetta.Näitä pikkukärkiä on runsas valikoima.Valmis sormus.Näitä voi tehdä syntymäpäivälahjoiksi.Kesällä,kun kädet ovat ruskettuneita,hopeasormukset tulevat edukseen sormissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti